Τον Οκτώβριο του 2024 στο νέο συνεδριακό κέντρο του Aldemar.

Αποτέλεσμα έφεραν οι προσπάθειες και η επιμονή του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκου Γαλανόπουλου, καθώς το ετήσιο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο για το 2024 θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», το μεγαλύτερο συνέδριο των οδοντίατρων σε όλη την Ελλάδα θα διεξαχθεί στην ηλειακή πρωτεύουσα τον Οκτώβριο του 2024 και πρόκειται να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Όσον αφορά το χώρο που θα φιλοξενηθεί το συνέδριο, όπως ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Γαλανόπουλος, έχει ήδη επιλεγεί το νέο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center του ομίλου Aldemar Resorts στην περιοχή της Σκαφιδιάς, το οποίο μάλιστα θα εγκαινιαστεί το Μάιο του 2024.

Το Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο πραγματοποιείται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε μια περιφερειακή πόλη, η οποία τη νέα χρονιά θα είναι ο Πύργος, γεγονός που θα συμβεί μάλιστα για πρώτη φορά στην περιοχή μας. Να σημειωθεί ότι ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας το διεκδίκησε και εν τέλει κατάφερε να το «κερδίσει» και να το διοργανώσει στην Ηλεία από τον σύλλογο της Αχαΐας (με ψήφους 8-4) κατά τη διάρκεια του τελευταίου διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Στις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να παραστούν περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι και ομιλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και όπως σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Γαλανόπουλος, που εξελέγη και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του νεοεκλεγέντα δήμαρχου Πύργου Στάθη Καννή, είναι μια τεράστια ευκαιρία και ένα μακροπρόθεσμο όφελος για την ανάδειξη της πόλης, μιας και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πρόκειται να διοργανωθούν και εκδηλώσεις στο κέντρο του Πύργου σε συνεργασία φυσικά με τη νέα δημοτική αρχή.

«Πραγματικά, αυτό το συνέδριο το θέλαμε πάρα πολύ. Από τότε που ανέλαβα πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας προσπαθούσα αυτό το συνέδριο να το φέρω στον Πύργο και στην Ηλεία, περισσότερο για λόγους πρεστίζ και τα άτομα που θα έρθουν να δουν την περιοχή μας και τις ομορφιές της και μετά να γίνουν πρεσβευτές του νομού μας. Το 2014 επιχειρήσαμε να το διεκδικήσουμε για το 2015, όμως δε μπορέσαμε. Δεν είχαμε τις υποδομές, ούτε χώρους συνεδριακούς. Στη πορεία πάντα το μυαλό μας ήταν εκεί και όταν είδαμε ότι το συνεδριακό κέντρο του Aldemar ολοκληρώνεται αποφασίσαμε να το διεκδικήσουμε με δύναμη και πάθος. Εγώ σαν πρόεδρος έκανα πολλές επαφές, ήρθα κοντά με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και με τα μέλη του Δ.Σ., Είχα ένα πάρα πολύ καλό φάκελο όσον αφορά τις υποδομές και τη διάθεση ότι το θέλουμε πολύ. Και αυτό το πάθος κέρδισε» δήλωσε ο κ. Γαλανόπουλος στην εφ. «Πατρίς».

Όσον αφορά το υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο Ilis Congress Center, έχει ήδη παρουσιαστεί προς την αγορά των συνεδρίων, λαμβάνοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια, ενώ διαθέτει για τις ανάγκες αυτές μια μεγάλη αίθουσα χωρητικότητας 1.200 ατόμων που αποτελεί και την κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου και παράλληλες αίθουσες με μικρότερη χωρητικότητα των 120, 200, 500 ατόμων.